Tags

, ,

On Sundays on Gran de Gracia I’ve noticed a very long queue outside a restaurant called Taberna del Cura around lunch time. It has caught my attention and a couple of weekends ago we decided to go in and see what it is all about.
The restaurant is very traditionally Catalan and really charming. It has a nice wooden interior and huge mirrors on the walls. The food is meat-based but there are also a few fish options. The portions are very very big and I had big difficulties to finish my plates, but it was all very delicious. For a starter we had eggs with chorizo and potatoes (might sound funny but it was fantastic, the chorizo was very tasty) and as a main course I had entrecote in green pepper sauce, also very good, the meat was grilled on charcoal and very tender. Next time I will opt for the chuleton, but to choose that you need to be very hungry, because it is enormous.
The service is nice, nothing spectacular but friendly. I liked the atmosphere, it feels very genuine and traditional. The only downside is that some of the tables are quite close to each other. But then a big plus is that they take restaurant tickets..! I will certainly go back, and one day we will try the take-away too, which must be good since there is such a long queue waiting every Sunday..!

(Source: Barcelona salir)

(Taberna del Cura, Gran de Gracia 83, 08012 Barcelona)

*****************************************************************
Jag har redan ett bra tag funderat över den långa kön som alltid uppstår på Gran de Gracia på söndagar vid lunchtid. Kön ringlar sig framför en restaurang som heter Taberna del Cura, och för ett par veckor sedan bestämde vi oss för att gå in och se vad det riktigt handlar om.
Restaurangen är traditionellt katalansk, fint dukat med vitt porslin och vita bordsdukar. Menyn är i huvudsak köttbaserad, vilket passar mig alldeles utmärkt, men det finns också några fiskalternativ, även om restaurangen bredvid (Botafumeiro) kanske är bättre lämpad för det ändamålet. Portionerna är riktigt stora och jag fick kämpa med att få i mig allt. Vi började med ägg, potatis och chorizo (revoltillo) som vi delade på, och till huvudrätt åt jag entrecote i grönpepparsås som smälte i munnen. Nästa gång tänker jag prova på chuletonen, som såg riktigt god ut, men då får jag låta bli att äta ett par dagar innan för att få rum med allt i magen…
Servitörerna var trevliga, inte i överkant, men helt ok. Atmosfären kändes genuint katalansk. Det tråkiga var att vissa bord är ganska nära varann, nu hade vi tur nog att inte ha bordsgrannar. Men restaurangen får ett stort plus för att dom tar Ticket Restaurant. Nån dag kommer vi säkert att prova på take-awayn också, den långa kön utanför måste ju visa på något!

Advertisements